Atentie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

vineri, 25 mai 2012

Cele şapte secrete ale vieţii, sănatăţii şi prosperităţii

Scris de Cristian Ciuberea



Acum două săptămâni ţi-am recomandat o listă cu cărţi despre cauzele spirituale şi psihice ale bolilor. Prima din lista este cartea “Codul vindecării“. Am văzut cartea în Diverta şi după ce am răsfoit-o, mi-a plăcut atât de mult încât primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă a fost să scriu editurii Lifestyle dacă poate să îmi trimită cartea pentru ca toţi cititorii tophabits să poată beneficia de informaţiile din ea. Au fost foarte drăguţi şi mi-au trimis cartea, aşa că ţin să le mulţumesc pe această cale.
Alexander Loyd este medic şi psiholog. El a căutat 12 ani un tratament pentru tratarea depresiei soţiei lui. Nimic nu a funcţionat până în 2001, când, aflându-se în avion, i s-a revelat codul vindecării. După câteva aplicări, depresia soţiei lui a început să se amelioreze, în scurt timp, dispărând total.

Ben Johnson este medic specialist în osteopatie şi medicină naturistă şi e cel de-al doilea autor al codului vindecării. În 2004 acesta s-a tratat, folosind codurile, de boala Lou Gehring, o boală despre care se ştie că e incurabilă. După această experienţă a început să ţină prelegeri în toată lumea despre felul în care funcţionează codurile.
Cartea porneşte de la ideea că există pe Pământ trei lucruri unice:
1. Există ceva care poate vindeca aproape orice boală sau problemă.
Acest ceva e sistemul imunitar.
2. Exista ceva care poate face ca sistemul imunitar să nu funcţioneze.
Acest ceva e stresul.
3. Există ceva care poate face ca sistemul imunitar să funcţioneze din nou.
Acest ceva este videcarea problemelor sufleteşti.
În continuare, îţi voi prezenta cele şapte secretele ale vieţii, sănătaţii şi prosperităţii, care constituie partea introductivă(teoretică) a cărţii, partea a doua fiind dedicată rezulatelor obţinute prin aplicarea codurilor şi detalierii tehnicii.

Secretul nr.1:
Există o sursă unică a bolilor şi a stărilor de rău

Deşi specialiştii nu reuşesc să ajungă la un comun acord privind tratamentul cel mai bun pentru tratarea unei boli, toţi au căzut de acord că există o sursă unică: STRESUL. Unele studii corelează stresul cu 90% din bolile apărute, altele susţin că stresul provoacă până la 95% din boli. Prima întrebare pe care ai putea să ţi-o pui e: Ce e stresul?
Stresul poate fi cauzat de o factură care trebuie achitată, de cearta cu un vecin, de lucruri care nu merg aşa cum ţi-ai dori, etc. Acest stres se numeşte stres de circumstanţă şi este mai puţin periculos decât stresul fiziologic, cel care provoacă bolile şi stările de rău.
Stresul fiziologic este un sistem nervos dezechilibrat. Sistemul nervos central poate fi descris prin analogia cu o maşină. Dacă pedala de acceleraţie e apăsată tot timpul, până la urmă ceva se va strica. La fel se va întâmpla dacă frâna va fi folosită în exces. Maşina este proiectată să funcţioneze normal dacă frâna şi aceleraţia sunt utilizate echilibrat.

Secretul nr.2:
Cauza stresului este o problemă a energiei din organism

În 1905 Albert Einstein a descoperit că materia este de fapt energie.
Toate problemele noastre de sănătate îşi au originea într-o frecvenţă energetică distructivă. Dacă vrem să videcăm problemele de sănătate, trebuie să remediem problema energiei.
Medicina viitorului se va baza pe controlul energiei organismului. William Tiller

Secretul nr.3:
Problemele sufleteşti sunt mecanismul de control al vindecării

Cauza stresului din organism este amintirea celularăMemoria celulară este memoria stocată în celulele noastre. În toate celulele.
Mult timp, ştiinţa a considerat că memoria e stocată în creier. Însă după ce au făcut studii, îndepărtând aproape tot creierul, au realizat că amintirile rămâneau intacte. Apoi, au observat că în cazul transplanturilor, oamenii au început să aibă gândurile, sentimentele, visurile, personalitatea sau chiar poftele alimentare caracteristice donatorului.
Memoria celulară rezonează cu frecvenţele energetice distructive şi produce stres în organism. Cercetătorii de la Soutwestern au făcut o analogie: “memoria celulară este ca un bileţel pe care scrie ce au de făcut celulele – doar că atunci când există amintiri celulare distructive bileţelul dă indicaţii greşite celulelor“.

Secretul nr.4:
Hard drive-ul uman

Hard drive-ul din calculator e locul unde se memorează totul. Calculatorul poate fi folosit doar în limita capacităţilor hadrdisk-ului. Chiar şi când ştergem un document, el poate fi recuperat de un expert care are echipamentul şi cunoştiinţele necesare.
Calculatorul uman înregistrează, sub formă de amintiri tot ceea ce se întâmplă în viaţa unui om. Chiar şi când nu îţi poţi aminti ceva în mod conştient, chiar dacă nu ai fost niciodată conştient de un lucru de la bun început, pentru că erai atent la altceva, el tot este înregistrat în memorie.
Din toate amintirile pe care le avem – înregistrările cu tot ceea ce ni s-a întâmplat în timp – peste90% intră în categoria inconştiente, ceea ce înseamnă că ne-af fi foarte greu sau imposibil să ni le amintim. În această categorie intră propria naştere, prima baie, cum am învăţat să mergem, prima farfurie spartă.
Toate datele, tot ceea ce ni se întâmplă este codificat sub forma amintirilor celulare. Unele dintre acestea conţin convingeri greşite, distructive, care activează reacţia de stres a organismului chiar şi când nu e cazul, ceea ce duce la oprirea sistemului imunitar şi provoaca probleme.

Secretul nr.5:
S-ar putea ca programul anitivirus să vă îmbolnăvească

Ai un program antivirus în calculator? La fel are şi hard drive-ul uman. Acest program funcţionează pe bază de stimul/răspuns. El caută ceea ce este plăcut şi evită ceea ce este dureros şi în timp, se îmbogăţeşte cu noi definiii şi diferenţieri pe baza experienţei noastre.
Amintirile devin un sistem de convingeri stimul/reacţie programat să ne protejeze. Acestea sunt de 3 feluri:
+Amintiri moştenite: sunt amintiri pe care le-ai putea moşteni de la mama, tata sau bunici
+Aminiti anterioare limbajului şi gândirii logice: sunt amintiri pe care le ai de când erai copil, până la vârsta de şase ani
+Amintiri traumatizante: sunt amintiri care se înregistrează când se petrece ceva traumatizant.
Un exemplu care mi-a plăcut era cel în care un bebeluş se trezeşte noaptea cu scutecele umede. El ţipă pentru a scăpa de senzaţia neplăcută, dar de fiecare dată când îşi trezeşte mama aceasta e supărată, dură, poate chiar îl bruschează.
După o vreme, bebelaşul vrea să evite acest comportament. El nu ştie cât de obosită e mama lui, pentru că e prea mic. Ce ştie el e că dacă încearcă să evite o durere(scutecele iritante) va trece prin alt fel de durere(mama supărată). În acelaşi timp el simte că merită să fie curat şi să fie tratat cu blândeţe de mama lui, dar nu va înţelege aceste emoţii.
Toată această confuzie va fi stocată ca o amintire anterioară limbajului, care se va putea declanşa de fiecare dată când situaţia va cere ca nevoile sale fizice să fie satisfăcute, sau va dori să primească alinare şi dragoste de la o femeie.
Pe scurt, sistemul stimul/reacţie se activează de fiecare dată când în prezent apar situaţii similare cu cele din amintiri. Când se activează sistemul stimul/reacţie, persoana trăieşte din nou aspecte ale evenimentului iniţial.

Secretul nr.6: Cred!

Convingerile noastre ne pot vindeca sau ne pot ucide.
Acţionăm întotdeauna conform convingerilor noastre. Iar multe dintre convingerile noastre provin din sistemul stimul/reacţie şi nici măcar nu suntem conştienţi de ele.

Secretul nr.7:
Când sufletul şi mintea se ceartă, câştigă sufletul

Suntem ceea ce suntem în sufletul nostru: atunci când mintea şi sufletul se contrazic, sufletul câştigă.
Ceea ce credem cu adevprat este ceea ce credem în sufletul nostru: Autorul dă ca exemplu relaţia cu soţia lui. Înainte de a se căsătorii au completat zeci de teste pentru a vedea dacă gândesc la fel şi dacă sunt compatibili. Au trecut de teste, dar peste un an doreau să divorţeze, asta pentru că la nivel conştient gândeau la fel, dar la nivel înconştient, aveau păreri diferite.
Suntem acolo unde ne duce sufletul: odată activat, sistemul de convingeri stimul/răspuns ne duce înapoi la vârsta la care a fost creată amintirea dureroasă.
Facem ce ne spune sufletul: În mod conştient facem tot felul de planuri minunate. Dar dacă avem amintiri dureroase legate de ceea ce plănuim, vom reacţiona la acele amintiri, fie că vrem, fie că nu.

Codul vindecării

Codul vindecării promite să înlăture stresul pentru ca sistemul imunitar să-şi facă treaba. El acţionează asupra amintirilor distructive pe care le vindecă, folosindu-se de energia noastră. Există o secvenţă prin care ţii degetele, pe rând, îndreptate spre cei 4 centrii de vindecare. Găseşti secvenţa aici.
Eu am început să-l folosesc şi am avut rezultate. Eram răcit şi mi-a trecut a doua zi, după ce am aplicat codurile. Vreau însă să-l folosesc pentru rezultate şi mai bune, în special pentru deblocarea tuturor convingerilor limitative.
Titlu: Codul vindecarii. 6 minute pentru vindecarea problemelor de sanatate, succes sau relationale
Autori: Alexander Loyd si Ben Johnson
Editura: Lifestyle Publishing

Niciun comentariu: